Femeie cu arsuri grave, transportată cu avionul la Spitalul de Arşi din capitală

smurd
O femeie de 47 de ani din Porumbeşti a ajuns luni (17 martie) seara în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului. Din cauza leziunilor extrem de grave medicii au decis trimiterea pacientei la Spitalul de Arşi din Bucureşti, aceasta fiind trasportată luni seara în capitală cu un avion.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, pacienta prezintă arsuri de gradele I, II şi III pe circa 45% din suprafaţa corpului. Femeia are leziuni la nivelul feţei, mâinilor, antebraţelor, toracelui şi membrelor inferioare.

Tragedia s-a produs după ce femeia a aruncat cu benzină peste lemnele din soba înfierbântată, moment în care flăcările i-au cuprins hainele, provocându-i arsuri extrem de grave.
Conform protocolului pentru asemenea situaţii s-a solicitat un avion pentru transferarea pacientei într-o clinică de specialitate. Astfel, în jurul orei 22.30, pacienta a fost preluată de un avion de pe Aeroportul Satu Mare şi dusă la Spitalul de Arşi din capitală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.