Raidul de la Piaţa Mare începe să îşi facă efectul

Dorel-Coica-si-Ioan-Precup
În primele două zile după controalele efectuate în Piaţa nr. 1 din Satu Mare, comercianţii au încheiat contracte în valoare totală de 84.000 lei. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 14 martie în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare. La întâlnirea cu jurnaliştii a participat şi directorul Poliţiei Locale Satu Mare, Ioan Precup.

Primarul Coica spune că „pe doamna Ţura, soţia aşa-zisului om de afaceri Adrian Ţura, am vrut să o detaşăm într-o altă activitate dar a intrat în concediu medical. Am aflat că i s-a făcut subit rău. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ţura, aşteptăm ca domnia sa să-şi de-a demisia, sau să plece într-o altă activitate”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă primarul a anunţat schimbări şi la conducerea Pieţei de Vechituri însă a refuzat să facă public numele celui care îl va înlocui pe actualul administrator, Nicolae Glodean. Potrivit primarului, acesta va fi înlocuit începând de luni, 17 martie. În perioada următoare Glodean va prelua administrarea Pieţei Mici „unde îi vom urmări activitatea”, spune primarul.

În ceea ce priveşte Piaţa de Vechituri, edilul doreşte să amenajeze în acel spaţiu şi o piaţă cu fructe şi legume care să deservească sătmărenii care domiciliază în acea zonă a municipiului. „Vrem să împărţim acea piaţă pentru ca în spaţiul respectiv să nu funcţioneze doar Piaţa de Vechituri şi să fie şi o piaţă cu legume şi fructe pentru locuitorii din acea zonă. De asemenea, dorim să găsim o modalitate pentru ca piaţa respectivă să funcţioneze zilnic şi nu doar miercuri şi duminică”, spune edilul municipiului Satu Mare.

Cu privire la controale, Dorel Coica spune că Poliţia Locală are sarcină de la primar să verifice legalitatea contractelor încheiate de către comercianţi cu administraţia pieţelor. „Controalele vor continua deoarece vrem să terminăm odată pentru totdeauna cu hoţia din pieţe”, a conchis Coica.

Vă reamintim că în urma verificărilor efectuate în Piaţa Mare, doar o singură firmă dintre cele 12 controlate avea actele în regulă. Reprezentanţii societăţilor comerciale cu probleme au fost atenţionaţi să grăbească intrarea lor în legalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.