Primăria Satu Mare va deconta naveta profesorilor

roca
Cadrele didactice din Satu Mare care şi-au câştigat în instanţă drepturile salariale majorate vor primi, începând din 21 martie, prima tranşă de bani corespunzătoare drepturilor salariale neacordate profesorilor în conformitate cu Legea 221 din 2008. De asemenea, Primăria va deconta şi cheltuielile de navetă ale profesorilor şi cadrelor didactice auxiliare care îşi au domiciliile în alte localităţi dar îşi desfăşoară activitatea la catedră pe raza municipiului Satu Mare.
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 14 martie în sala de şedinţe a Consiliului Local, viceprimarul Radu Roca a declarat că aceste sume vor fi acoperite din bugetul local, iar restanţele vor fi plătite în patru tranşe. În acest an, Primăria asigură de la bugetul local suma de 15.422.000 lei.
Prezent la conferinţa de presă de azi, directorul Şcolii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” Satu Mare, Csintalan Csaba a mulţumit conducerii Primăriei, afirmând că în ultimii şase ani a făcut nenumărate demersuri pentru ca profesorii să-şi primească banii, însă fără rezultat.
Totodată, dr. Radu Roca a anunţat că în acest an municipiul Satu Mare va găzdui faza naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, motiv pentru care Primăria alocă 90.000 lei pentru cumpărarea a 60 de calculatoare. După finalizarrea concursului naţional, calculatoarele vor fi distribuite şcolilor sătmărene, în funcţie de necesităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.