Patronul firmei Bonvi Impex, audiat în dosarul cărnii alterate

horatiu-bonea
Printre firmele care au fost percheziţionate în scandalul cărnii alterate este şi SC Bonvi Impex SRL din Satu Mare, producător şi distribuitor de carne de pui şi produse din carne de pui. Administratorul firmei sătmărene, Horaţiu Bonea a fost ridicat de procurori şi dus în capitală pentru audieri. Bonea este consilier la cabinetul de europarlamentar a lui Ovidiu Silaghi.

În urma percheziţiilor efectuate, procurorii DIICOT au ridicat o serie de documente de la sediul societăţii comerciale situat pe Bulevardul Cloşca din Satu Mare. Totodată, administratorul firmei sătmărene, Horaţiu Bonea a fost dus la Bucureşti pentru a fi audiat în acest caz. Omul de afaceri sătmărean este suspectat că ar face parte din reţeaua de evazionişti în dosarul cărnii alterate.

Vă reamintim că în cursul zilei de ieri (12 martie) procurorii DIICOT au efectuat nu mai puţin de 102 percheziţii în 18 judeţe din ţară printre care şi la Satu Mare. Procurorii au vizat destructurarea a două grupări specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă. Prejudiciul produs a fost estimat la suma de 24 milioane de lei.

Procurorii susţin că membrii grupărilor infracţionale ar fi cumpărat prin intermediul unor societăţi comerciale carne şi ouă din Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania, fără să plătească TVA. Apoi, aceste produse ar fi fost vândute către beneficiarii finali, adăugându-se TVA.

La acţiune au participat procurori, poliţişti şi jandarmi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.