Judeţul Satu Mare prezent peste hotare pentru români şi pentru străini

cjsm3 cjsm2 cjsm1

Judeţul Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare au cuprins în strategia de dezvoltare turistică a judeţului Satu Mare promovarea locurilor şi a oamenilor din judeţ prin participarea la târguri de turism naţionale şi internaţionale.

Judeţul Satu Mare a participat la primul târg internaţional de turism în ianuarie la Viena

Primul târg la care a participat Satu Mare a fost Târgul de Turism de la Viena în ianuarie 2014. Simion Giurcă, reprezentantul Autorităţii Naţionale pentru Turism în Austria văzând modul în care s-a prezentat judeţul Satu Mare care participa pentru prima dată la un târg de profil a declarat: “Satu Mare, pentru prima prezenţă la un Târg Internaţional de Turism, ca regiune compactă turistică s-a prezentat extraordinar de bine. A venit să prezinte nu numai potenţialul turistic al judeţului ci şi impresii despre viaţa culturală, socială şi umană a regiunii prin prezenţa conducerii judetului Satu Mare şi a municipiului reşedinţă de judeţ.”

Satu Mare a făcut impresie bună şi la Budapesta

În perioada 27 februarie – 2 martie judeţul Satu Mare a fost prezent la cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism de la Budapesta “Utazás” în locaţia Hungexpo Budapesta.
Au fost prezentate obiective și destinații turistice din județul nostru, produsele noastre tradiționale, obiceiurile şi tradiţiile zonei, au fost făcute demonstraţii de olărit şi asigurate programe artistice de sătmăreni renumiţi. Reprezentanţii județului Satu Mare au prezentat materiale informative și au oferit informații vizitatorilor. La standuri s-au putut servi produse culinare tradiţionale, vin şi ţuică sătmărene şi au fost oferite materiale informative, mape, broşuri, hărţi cu destinaţii din judeţul Satu Mare.
Standul sătmărean a fost foarte apreciat atât de cei care au mai vizitat Satu Mare ori de cei care s-au născut pe aceste meleaguri, cât şi de cei care erau în căutare de destinaţii noi.

Suntem prezenți şi la tradiţionalul târg de turism de la Romexpo

Următorul obiectiv la care judeţul Satu Mare va impresiona este Târgul de Turism al României de la Bucureşti, ediţia de primăvară, ce se desfăşoară în perioada 13-16 marie 2014 la Romexpo București.  Județul Satu Mare va participa cu un stand decorat în stil tradițional. La încheierea Congresului Internaţional al Tradiţiilor Culinare, ce se desfăşoară simultan cu Târgul de Turism, Judeţul Satu Mare va expune și oferi produse culinare specifice zonei.

Odată cu participarea judeţului Satu Mare la aceste evenimente, vizitatorii au descoperit o zonă turistică de exploatat nu doar de tranzitat. Totodată participarea județului nostru la târgurile de turism face parte din strategia de dezvoltare turistică a judeţului, implementată şi finanţată de Consiliul Judeţean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.