Şase şcoli din judeţ cu promovabilitate „0%” la simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a

Evaluare
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare a postat pe site-ul instituţiei clasamentul şcolilor din judeţ în funcţie de rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a. Potrivit rezultatelor obţinute de elevii înscrişi la simulare, cele mai bune şcoli sunt Colegiile Naţionale „Doamna Stanca”, „Mihai Eminescu” şi „Kölcsey Ferenc”, unde „promovabilitatea” a fost de 100%. La polul opus se află şase şcoli în care niciun elev nu a reuşit să ia note de trecere.

După primele trei clasate şcoli din judeţ, urmează Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, unde din 33 de candidaţi, 32 au luat note peste 5 (96,97%) şi Liceul Teologic romano-catolic „Ham Janos” unde din 26 de elevi înscrişi la examen, 25 au reuşit să ia note de trecere (96,15%). Cu procente de promovabilitate peste 80% sunt şi: Colegiul Naţional „Ioan Slavici” Satu Mare (84%), Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Lucăceni (81,82%), Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” din Satu Mare (80,26%) şi Şcoala Gimnazială din Săuca, cu o promovabilitate de 80%.

La polul opus se află şase şcoli cu promovabilitate „0%”. Este vorba despre Şcolile Gimnaziale: „Soltész János” din Ambud, „Ştefan Vonház” din Petreşti, „Tempfli József” din Urziceni, dar şi şcolile din Acâş, Dorolţ şi Terebeşti. În aceste şase şcoli s-au înscris 91 de elevi din care s-au prezentat 71, însă nici unul nu a reuşit să treacă de nota „5”.
Potrivit evidenţelor IŞJ Satu Mare, la simularea Evaluării Naţionalăe s-au înscris 3.247 de elevi din care 3.033 au susţinut examenul. Dintre candidaţii prezenţi doar 1.321 au luat note de trecere, ceea ce reprezintă o promovabilitate de 43,6% în judeţul Satu Mare.

Clasamentul şcolilor în funcţie de notele obţinute la simulare se poate studia accesând pagina http://www.satmar.ro/web/uploads/files/clasamente%20pe%20scoli.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.