Percheziţii la Satu Mare în scandalul comercializării de carne alterată

carne
Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate împreună cu procurorii DIICOT au efectuat azi, 12 martie, percheziţii în Bucureşti dar şi în alte judeţe din ţară, printre care şi la Satu Mare. Astfel, oamenii legii au destructurat o grupare specializată în infracţiuni economice cu carne. Prejudiciul estimat până în prezent de anchetatori se ridică la suma de 24 milioane de lei.

Din ancheta efectuată până la această dată reiese că mai multe persoane din Republica Moldova, Ucraina, Kenya şi România erau racolate şi convinse, în schimbul unor sume modice să înfiinţeze firme sau să cumpere pe numele lor societăţi comerciale care funcţionau doar o scurtă perioadă de timp (2-3 luni). Aceste firme erau folosite pentru efectuarea de achiziţii intracomunitare, în special de carne şi ouă din: Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie şi Franţa (fără să plătească TVA) urmată de comercializarea acestor produse către mai multe firme controlate de membrii reţelei.

Pe numele societăţilor care realizau achiziţii intracomunitare de carne vrac se întocmeau fictiv documente ce atestau livrarea cărnii către un lanţ de societăţi comerciale autohtone. În fapt, marfa ajungea direct la destinatarul final. Anchetatorii suspectează că s-ar fi pus în circulaţie şi produse alterate care erau trimise către abatoare pentru a fi procesate şi amestecate cu alte produse care ulterior ar fi fost puse în consum.

În urma percheziţiilor 45 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.