Miting anti-acciză organizat de PMP în 15 martie

Laura-Bota

“• Partidul Mişcarea Populară va organiza sâmbătă, 15 martie, un miting la Bucureşti împotriva accizei suplimentare de 7 eurocenţi pentru benzină şi motorină care ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie a.c. PMP protestează astfel împotriva acestei accize care va creşte preţurile la combustibili şi va genera creşterea în lanţ a preţurilor la toate produsele şi serviciile.
• Este prima mare acţiune a PMP la nivel naţional şi ne-am propus să avem o participare de cel puţin 10.000 de persoane. Acest miting va sta sub semnul sloganului Ponta te arde cu pompa! şi vrem să transmitem un semnal puternic guvernului Ponta că acciza de 7 eurocenţi la combustibili nu trebuie să intre în vigoare. Este o taxă anti-cetăţean, o taxă contra întregii Românii.
• Partidul Mişcarea Populară este singurul partid care se opune puternic şi consecvent majorării accizei la combustibili. Iar Preşedintele Traian Băsescu a fost primul politician din România (încă din noiembrie 2013) care şi-a exprimat opoziţia faţă de majorarea cu 7 eurocenţi a accizei la combustibili.
• Avertizăm că majorarea accizei la carburanţi conform propunerii guvernului va scoate din buzunarul fiecărui român circa 4 milioane de lei numai în acest an prin creşterile de preţuri pe care le generează. Dacă intră în vigoare acciza majorată, cresc automat preţurile la benzină şi motorină, dar şi la pâine, lapte, ouă, făină, carne, bilete de autobuz etc.
• Să fie clar pentru toţi români: nu doar şoferii plătesc acciza suplimentară de 7 eurocenţi, o plătesc toţi românii, fiindcă toţi vom plăti preţuri mai mari la tot ce cumpărăm.
Victor Ponta vrea acciza de 7 eurocenţi ca să facă plinul baronilor locali în an electoral. Acciza de 7 eurocenţi ar urma să alimenteze printre altele şi fondul de rezervă al guvernului, care este de fapt fondul de campanie electorală al PSD, din care vor fi alocaţi bani pentru primarii PSD şi pentru consiliile judeţene conduse de PSD.
PMP are 10% în sondajele de opinie
• În ultimele două săptămâni au fost date publicităţii două sondaje care confirmă creşterea PMP în preferinţele alegătorilor. A fost întâi un sondaj IRES, dat publicităţii pe 1 martie, în care PMP avea 10% intenţie de vot, apoi a fost un sondaj INSCOP, făcut la comanda ziarului Adevărul în perioada 27 februarie – 4 martie şi dat publicităţii pe 10-11 martie, în care PMP are 9,1% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare.
• Menţionăm că datele din acest ultim sondaj confirmă că PMP este singurul partid de dreapta care creşte în sondaje şi chiar spectaculos. Astfel, PMP şi-a dublat scorul electoral în mai puţin de două luni de zile, de la 4,1% la mijlocul lui ianuarie 2014, la 9,1% pentru începutul lui martie 2014. Restul partidelor de centru-dreapta au scăzut în perioada menţionată (PNL a scăzut de la 20,1% la 17,6%, iar PDL a scăzut de la 17,5% la 13,7%) ori s-au menţinut relativ constante (Forţa Civică a înregistrat 4% în ianuarie şi 4,7% în martie, iar PNŢCD 2,1%, respectiv 1,7%).
• Scorul de circa 10% se datorează comunicării mai intense cu cetăţenii pe care PMP o are de la începutul acestui an, precum şi adeziunii la PMP a unui număr important de parlamentari la sfârşitul lunii ianuarie, în frunte cu Elena Udrea. De asemenea, PMP a crescut în sondaje şi pentru faptul că simpatizanţii preşedintelui Traian Băsescu au început să afle de existenţa şi proiectele PMP, ei regăsindu-se natural în acest partid.
• PMP este partidul care aduce schimbarea pe scena politică, este partidul care face opoziţie serioasă faţă de guvernul Ponta şi partidul – partener al preşedintelui Traian Băsescu.
• Ne bucurăm că românii încep să vină masiv alături de noi şi credem că PMP va fi surpriza plăcută a alegerilor europene din 25 mai.
Cine doreşte să participe la acest miting poate să ne contacteze la secretariatul PMP Satu Mare nr. 0744902210.

Secretar reginal PMP
Preşedinte PMP Satu Mare
Dr. Laura Diana Bota”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.