Adriana Nistor – sătmăreanca ce studiază jurnalismul la Zaragoza

Adriana-nistor

Tinerii din Zona Transilvaniei au devenit tot mai interesați de oportunitățile de studiu în străinătate și, singuri, cu ajutorul profesorilor sau la RIUF, caută informații. Adriana Nistor este o tânără din Satu Mare care a decis să-și urmărească pasiunea pentru jurnalism și dorința de a avea o carieră în acest domeniu așa că în timpul licenței a luat în calcul și subiectul studiilor universitare în străinătate. Cum a reușit să depășească cu success greutățile întâmpinate, ce a motivat-o și cum i se pare sistemul de învățământ ne spune într-un scurt interviu dedicat tinerilor din Satu Mare.

 Ce te-a determinat să aplici la studii în străinătate?

Sunt multe motivele pentru care am vrut să merg la studii în străinătate, dar cel mai mult mi-am dorit să învăț o limbă nouă, sa văd cum este să te descurci pe cont propriu, să întâlnesc oameni noi și sa învăț despre cultura unei țări care imi place foarte mult, Spania.

De ce ai ales să studiezi în Spania ?

Am ales să plec în Zaragoza, Spania deoarece poporul spaniol este prietenos și dornic să te  ajute cu orice ai nevoie. Îmi place cultura poporului spaniol și clima plăcută a țărilor mediteraniene. Dintre toate Universitățile la San Jorge am găsit cele mai interesante cursuri pentru domeniul meu, iar oamenii au fost calzi cu mine încă din primele zile ale șederii mele în Spania.

Care au fost greutățile de care te-ai lovit și ce te-a motivat să le depășești?

Am plecat singură, iar la început am întâmpinat greutăți în găsirea unui apartament în care să locuiesc. Însă,  acest lucru m-a motivat să învăț limba cât mai repede și să încep să îmi creez contacte, să îmi fac prieteni. Cerințele facultății au fost foarte ridicate și a trebuit să țin pasul constant cu ceea ce se preda, însă într-un final a fost bine.

Care au fost costurile tale ca student și cum te-ai descurcat financiar?

Spre deosebire de Cluj Napoca chiria a fost dublă, iar transportul este foarte scump. Bursa de studii mi-a acoperit jumătate din cheltuieli. Fiind an terminal, am început să mă gândesc la un job full time în domeniul jurnalismului. Deocamdată am un job part time, dau meditații și editez poze pentru un site francez.

Ce mesaj ai pentru tinerii din orasul tau care se gândesc că ar vrea să studieze în străinătate?

Le recomand tuturor să plece la studii în străinătate măcar pentru o perioadă deoarece te ajută la dezvoltarea ta personală.  Îți arată noi oportunități și o experiență culturală bogată. Am învățat mai mult despre ce se întamplă în Europa decât citind știri ani de zile. Fiecare om pe care îl întâlnești îți dezvăluie o părticică a țării din care provine. Ai putea avea norocul să simți că universitatea la care te-ai dus să studiezi te face să te simți mai bine decât acasă!

Informații detaliate despre bursele acordate studenților internaționali, dar și despre procedura de aplicare vor găsi elevii și studenții la RIUF, cel mai mare târg de universități din România. Vizitatorii pot beneficia de consiliere educațională gratuită și pot participa la workshopurile și seminariile susținute de reprezentanții instituțiilor educaționale internationale și de români absolvenți ai universităților de top.

Pentru a vedea lista completă a universităților prezente pe 18 martie, în Cluj Napoca, la RIUF, dar și pentru a avea acces la eveniment, la seminariile și workshopurile din cadrul acestuia vă invităm să vă înscrieți pe site – www.riuf.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.