Leacuri băbeşti pentru a scăpa de durerea de dinţi

durere-dinti
Cu toate că stomatologii resping utilizarea oricăror leacuri băbeşti în cazul durerilor de dinţi, se pare că bunicii şi părinţii noştri cunoşteau o serie de metode destul de eficiente pentru a scăpa de aceste dureri supărătoare.

Se pare că banalul suc de usturoi are efecte analgezice aproape imediate în cazul durerilor dentare. Bătrânii spun că sucul de usturoi reduce aproape imediat durerea, fiind un analgezic natural. Mai mult decât atât se consideră că, consumul zilnic de usturoi întăreşte dinţii. De asemenea, ceapa crudă mestecată zilnic timp de câteva minute întăreşte dantura, şi potrivit unor reţete vechi, ar avea şi efecte analgezice în cazul durerilor de dinţi.

Lămâia, ca importantă sursă de viztamina C, are efecte protectoare asupra danturii. Dacă ne spălăm gura în fiecare dimineaţă cu sucul unei lămâi îndepărtăm atât bacteriile cât şi tartrul dentar, şi vom avea o respiraţie proaspătă.
Totodată, castravetele feliat şi presat pe dintele bolnav are efect analgezic. La fel ca infuzia făcută din câteva frunze de oregano care este recomandat în cazul durerilor dentare. Se spune că dacă facem gargară cu această infuzie, în câteva minute scăpăm de durerea supărătoare.

De asemenea, tămâia pusă în gaura măselei cariate omoară nervul şi astfel durerea dispare. Pălinca de casă este un alt remediu cunoscut în medicina populară. Dacă ţinem pălincă timp de câteva minute pe zona sensibilă, durerea va ceda în scurt timp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.