26 mai, data limită pentru redirecţionarea a 2% din impozit

formular-230
26 mai este ultima zi pentru depunerea formularelor „200” şi „230” cu privire la redirecţionarea a 2% din impozitul pe salarii sau venit. Aceste formulare se pot obţine direct de la sediul unităţilor fiscale sau pot fi descărcate de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) www.anaf.ro.

Formularele completate se pot depune la ghişeul unităţii fiscale în a cărei rază teritorială îşi are adresa de domiciliu contribuabilul, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care acesta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
De asemenea, formularele „200” şi „230” se pot depune şi online. Pentru descărcarea şi completarea online a formularelor, contribuabilii pot accesa site-ul www.anaf.ro, secţiune „Declaraţii electronice/Descărcare declaraţii”. Transmiterea online se va face de la adresa www.e-guvernare.ro, dacă contribuabilul dispune de un certificat digital calificat. Deţinătorii de certificate digitale calificate pot transmite formularele şi pentru alţi contribuabili, prin înregistrarea ca împuterniciţi fiscali urmând procedura de înregistrare a documentaţiei şi a formularului „150” la organul fiscal.

Este important de ştiut că formularele „200” şi „230” nu se mai pot depune după data de 26 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.