Praktiker a vândut magazinele din România unui turc

Praktiker
Retailerul de bricolaj Praktiker a vândut cele 27 de magazine pe care le deţine în România omului de afaceri turc, Omer Susli. Negocierile au început în urmă cu 4 luni şi au fost definitivate pe data de 24 februarie 2014.

Potrivit reprezentanţilor companiei, profilul şi obiectul de activitate al Praktiker rămân neschimbate. Vă reamintim că anul trecut, Praktiker AG, compania mamă a grupului german, a intrat în insolvenţă.

De altfel, grupul german s-a confruntat în ultimii ani cu dificultăţi, iar la sfârşitul anului 2011 a anunţat că va închide magazine în Germania, că renunţă la piaţa din Albania şi că are în vedere evaluarea operaţiunilor internaţionale. În 2012, firma de investiţii Maseltov din Austria, cel mai mare acţionar al grupului german Praktiker a anunţat că se are în vedere retragerea retail-erului de bricolaj din Europa de Est. Ulterior însă, reprezentanţii Praktiker au anunţat că nu doresc să renunţe la filialele importante, printre care şi cea din România.
Praktiker a apelat anul trecut la Casa de Insolvenţă Transilvania pentru servicii de restructurare financiară în afara insolvenţei. Casa de Insolvenţă s-a ocupat cu renegocierea chiriilor, compania plătind chirii cuprinse între 15 şi 20 de milioane de euro pentru spaţiile ocupate.

Omul de afaceri turc, Omer Susli este preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci şi acţionar în mai multe companii printre care Search Chemicals (care vinde articole sanitare), cmpania care a preluat Praktiker România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.