Graniţa dintre două judeţe, în mijlocul drumului

Granita
Deşi stau pe aceeaşi stradă, oficial locuiesc în judeţe diferite. Astfel că, pe o parte a drumului stau cei din Gorj iar pe partea cealaltă cei din judeţul Dolj. Locuinţele de pe partea stângă a drumului aparţin de comuna gorjeană Ţândăreni, iar cei de pe partea dreaptă ţin de oraşul Filiaşi din Dolj.
Această situaţie bizară s-a creat în anii ‘60, când s-a făcut colectivizarea iar oamenii de pe cele două părţi ale drumului s-au ales cu buletine diferite. Din cauza acestei situaţii autorităţile locale nu se pot hotărî cine să investească în modernizarea străzii. Astfel, drumul nu a fost reabilitat şi nu are nici sistem de canalizare.
Primarul din Filiaşi, Nicolae Stăncioi spune că graniţa dintre cele două judeţe este stabilită chiar pe axul drumului, situaţie în care nici Consiliul Local din Filiaşi şi nici cel din Ţândăreni nu pot investi în modernizarea acelui tronson. Prefectul de Dolj, Marius Deca este de părere că strada poate fi modernizată doar prin eforul comun al celor două consilii locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.