Un manuscris antic contrazice Biblia

Manuscris
Un manuscris vechi de 1.200 de ani vorbeşte despre viaţa şi crucificarea lui Iisus, într-un mod diferit faţă de cel redat în Scripturi. Manuscrisul este în limba coptă şi a fost descoperit în 1910 în Mănăstirea Sfântul Mihail, lângă oaza Fayum din Egipt. Documentul a fost cumpărat de americanul J. P. Morgan.
Conform manuscrisului, Iuda l-a sărutat pe Iisus pentru a putea fi mai uşor identificat de romani deoarece acesta „obişnuia să-şi schimbe forma”. Totodată, manuscrisul relevă faptul că arestarea lui Iisus ar fi avut loc într-o zi de marţi şi nu joi, aşa cum apare în Biblie.
Dar cea mai controversată informaţie este cea legată de relaţia dintre Iisus şi Pilat din Pont. Manuscrisul egiptean spune că guvernatorul roman la invitat pe Iisus la masă şi că era gata să-şi sacrifice fiul pentru a salva viaţa Mântuitorului: „Iată, a venit noaptea, ridică-Te şi pleacă, iar dimineaţa când voi fi acuzat din cauza Ta, le voi da pe unicul meu fiu, ca să-l omoare în locul tău”. Conform manuscrisului Iisus i-a arătat că dacă vrea să scape, poate face acest lucru foarte uşor, schimbându-şi forma sau dispărând.
Textul ridică o serie de întrebări în rândul specialiştilor, oferind totodată informaţii noi cu privire la viaţa şi moartea Mântuitorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.