Primarul consideră ilegale consultaţiile oftalmologice de la sediul PDL

medici-oftalmologi
Reprezentanţii mai multor cabinete medicale din Satu Mare şi-au manifestat nemulţumirea cu privire la efectuarea unor consultaţii oftalmologice la sediul Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare dar şi în sediile mai multor instituţii publice. Supăraţi că li se face concurenţă neloială, medicii au depus sesizări în acest sens la Primăria Satu Mare, Consiliul Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică şi la Finanţe.

În urma sesizării primarului municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, acesta a susţinut azi, 11 februarie o conferinţă de presă pe această temă. La întâlnirea cu jurnaliştii au participat şi cinci medici, reprezentanţi ai unor firme oftalmologice din Satu Mare.

„PDL nu are contract în spaţiul în care stă, contractul lor s-a încheiat anul trecut pentru nişte datorii mari pe care le-au avut. Pe lângă faptul că stau ilegal, şi-au permis să aducă din alte judeţe ale ţării specialişti, cum îi numesc ei, care îşi desfăşoară activitatea pseudo-medicală în sediul partidului”, a declarat Dorel Coica.

Medicii spun că oamenii cărora li se fac controale medicale sunt obligaţi să-şi cumpere ochelari de la firma respectivă, la preţuri exorbitante. Potrivit medicilor prezenţi la conferinţa de presă de azi „oamenii sunt induşi în eroare deoarece li se face o reducere de 10% dintr-o prescripţie medicală. Li se face o măsurătoare cu un autorefractometru şi, cam atât. În cazul în care nu îşi comandă ochelari, râmân cu o hârtie care nu are nicio valoare”.

Aceştia susţin că situaţia este cu atât mai gravă cu cât asemenea controale s-au făcut şi în sediile unor instituţii publice precum: Poliţia, Spitalul Judeţean sau la Finanţe, dar şi în şcoli şi grădiniţe. Potrivit dr. Călin Mîrnea, firmele respective încalcă nr. 176/2000, care spune că ochelarii sunt dispozitive medicale iar comerţul cu aceştia nu poate fi ambulant.
La finalul conferinţei de presă, Dorel Coica a acuzat PDL că îşi face campanie electorală pe banii oamenilor, într-un spaţiu în care partidul stă ilegal. „Voi trimite o nouă sesizare conducerii PDL pentru a elibera o parte din spaţiul pe care îl ocupă. Acolo este loc pentru trei partide. Vedeţi de ce nu are Partidul Mişcarea Populară loc? Deoarece PDL-ul foloseşte spaţiile în alte scopuri”, spune Coica. Edilul a declarat că „la parterul PDL este loc atât pentru PMP dar şi pentru un alt partid. Dacă se poate pentru Partida Romilor”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.