Cadavre de animale găsite lângă drumul județean Dorolţ-Lazuri

primarie
Conducerile Primăriei şi cea a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au fost sesizate în cursul zilei de luni, 10 februarie despre faptul că lângă DJ Dorolţ-Lazuri au fost găsite cadavre şi resturi de animale.

Jurnaliştii au fost informaţi cu privire la acest caz în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 11 februarie de către primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca şi de directorul DSVSA Satu Mare, dr. Nicolae Dumuţa.

Radu Roca a declarat că au fost găsite aproximativ 200-250 de kg de resturi de vulpi, viţei, piei de bovine dar şi carcase de mistreţi. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili provenienţa acestora. „Resturile au fost adunate în saci iar zona a fost dezafectată. După resturi va veni o firmă specializată. Ceea ce s-a întâmplat este un caz deosebit de grav deoarece cadavrele sunt generatoare de infecţie. Este inacceptabil ca în 2014, când UE ne cere să ne aliniem normativelor sale, la noi să se întâmple aşa ceva”, a declarat Roca.
Directorul DSVSA Satu Mare, dr. Nicolae Dumuţa a dezvăluit că, în aceeaşi zonă, pe data de 13 ianuarie au fost găsite cadavre şi carcase de viţei, vulpi dar şi bucăţi de slănină, în cantitate de aproximativ 500 kg, însă cazul este anchetat şi la această oră.

În luarea de cuvânt Dorel Coica a subliniat faptul că animalele ai căror cadavre au fost găsite aruncate lângă DJ Dorolţ-Lazuri nu au fost crotalizate astfel că este dificil de identificat provenienţa acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.