11 martie este noul termen în dosarul lui Viorel Pintea

pintea1
Potrivit prevederilor noului Cod Penal, Viorel Pintea are dreptul să primească un exemplar din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, pentru ca acesta, împreună cu apărătorul său să poată studia dosarul şi să depună anumite obiecţii dacă este cazul. Astfel, la termenul de azi, 11 februarie, Pintea a primit un exemplar din rechizitoriu pentru a-l studia.
Judecătorul Mihai Ciorcaş i-a explicat lui Viorel Pintea că el, împreună cu avocatul său pot să depună obiecţii la rechizitoriul întocmit de DNA până la următorul termen (11 martie). Iniţial Corcaş a fixat noul termen pentru data de 6 martie, însă avocatul lui Pintea a intervenit spunând că apărarea are nevoie de mai mult timp pentru a studia dosarul „care este destul de consistent”, a declarat acesta.
Ciorcaş a dispus ca dosarul lui Pintea să fie trimis unui judecător de cameră preliminară. Magistratul care va primi acest dosar se va ocupa de emiterea citaţiilor, de furnizarea rechizitoriului şi de alte documente din dosarul inculpatului, de verificarea legalităţii rechizitoriului şi de soluţionarea tuturor excepţiilor ce pot fi invocate de avocatul lui Pintea sau de inculpat.
Următorul termen de judecată a fost fixat pe data de 11 martie. Dar să nu uităm că la primul termen (pe 28 ianuarie) unul dintre motivele amânării a fost şi acela că, pe data de 27 februarie magistraţii Curţii de Apel Oradea vor judeca cererea de strămutare a cazului la o altă instanţă. Astfel încât, s-ar putea ca dosarul în care Pintea este acuzat de luare de mită să ajungă pe masa judecătorilor dintr-un alt judeţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.