Orchestra simfonică a Filarmonicii „Dinu Lipatti”, premianta anului 2013 la „Gala Laureaţilor Sătmăreni”

gala-laureatilor09Amalia Tatarangala-laureatilor01 Stefan Stahl Rudolf Fatyol si Franz Lamprecht Mehes Katalin Istvanfi Geza Ioan Corneanu Horvat Irina Liuba Grupul vocal-instrumental 2+1 gala-laureatilor08 gala-laureatilor07 gala-laureatilor06 gala-laureatilor05 gala-laureatilor04 gala-laureatilor03 gala-laureatilor02
Marele premiu al celei de-a VI-a ediţii a „Galei Laureaţilor Sătmăreni” i-a revenit Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Dinu Lipatti”. Premiul a fost înmânat directorului instituţiei, Rudolf Fatyol, de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef şi de vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl.

În luarea de cuvânt Rudolf Fatyol a mulţumit pentru distincţia primită subliniind faptul că se simte onorat pentru că a fost nominalizat în cadrul galei din acest an şi pentru premiul primit.

La evenimentul de azi, 10 februarie, organizat în sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti” au participat oameni de cultură, sportivi, dar şi şefi de instituţii. Dintre oficialităţi, pe lângă conducerea CJ au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram dar şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

La ediţia din acest an au fost nominalizaţi 34 de personalităţi ai vieţii cultural-artistice şi sportive din judeţul Satu Mare la care se mai adaugă echipele de baschet feminin a CSM Satu Mare şi cea de fotbal, Olimpia Satu Mare, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Dinu Lipatti”, respectiv Grupul vocal-instrumental „2+1” alcătuit din Iulia Iepure, Bogdan Bratiş şi Carina Bodea.

La început au fost înmânate diplomele de merit după care cele de excelenţă. Cu premii de excelenţă au fost distinşi: prof. univ. Viorel Rogoz (Universitatea Cluj-Napoca), prof. dr. Ioan Corneanu, actriţa Mehes Kati, Grupul vocal-instrumental „2+1”, meşterul olar Istvanfi Geza, muzeograful Irina Liuba Horvat, fostul scrimer Iosif Szepessy, jurnalistul sportiv Ştefan Stahl, scrimera Amalia Tătăran şi echipa de fotbal FC Olimpia Satu Mare.

La sfârşitul galei a fost anunţat şi numele câştigătorului „Marelui premiu” şi anume, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Dinu Lipatti”.
În cadrul evenimentului au avut loc şi câteva momente artistice susţinute de: „Trio Roza” din cadrul Filarmonicii „Dinu Lipatti”, dansatorii de la „Royal Club” Satu Mare şi de elevii clasei de balet a Şcolii de Arte Satu Mare.

4 Comentarii la "Orchestra simfonică a Filarmonicii „Dinu Lipatti”, premianta anului 2013 la „Gala Laureaţilor Sătmăreni”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.