„Satu Mare nu-şi uită campionii! Fii şi tu alături de Vasile Costa”

vasile-costa09vasile-costa01vasile-costa02 vasile-costa08 vasile-costa07 vasile-costa06 vasile-costa05 vasile-costa04 vasile-costa03
„Cupa Satu Mare” de cadeţi la floretă feminin a început azi, 8 februarie cu un moment inedit. Sportivii au purtat înainte de competiţie tricouri inscripţionate cu un mesaj de încurajare pentru unul dintre cei mai mari campioni la scrimă pe care i-a avut Satu Mare şi România, Vasile Costa.

Scopul acestui demers iniţiat de Primăria Satu Mare este de a sensibiliza cât mai multă lume şi de strânge cât mai repede posil banii necesari pentru operaţia care poate salva viaţa marelui campion.

Povestea lui Vasile Costa este una tristă. La cei 47 de ani ai săi, marele campion a primit un diagnostic zdrobitor din partea medicilor şi anume: cancer la plămâni. Anul trecut a fost operat la Cluj însă medicii i-au spus că tumoarea nu poate fi extirpată. A urmat un tratament cu citostatice însă vindecarea întârzie să vină.

Cu toate acestea, cu un spirit de luptător, Vasile Costa continuă să caute remediul pentru boala care îl macină. În Viena există o clinică unde s-ar putea opera şi chiar vindeca. Operaţia costă 50.000 de euro. Şi aici „intră în scenă” lăudabila iniţiativă a Primăriei Satu Mare care a decis să-şi ajute fostul campion.

Vasile Costa a avut un parcurs sportiv de invidiat. Sătmăreanul nostru s-a apucat de scrimă la vârsta de 7 ani şi s-a îndrăgostit de floretă. În cei 25 de ani de carieră sportivă, Vasile Costa a urcat de 18 ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi de alte şapte ori a ocupat locurile II sau III.
Cei care doresc să-l ajute pe Vasile Costa pot dona bani, lei sau euro în conturile:
CONT COSTA VASILE
RO80BPOS31001817257 RON 01 BANC POST
TITULAR CONT COSTA IRIS MARGARETH
COD BANCA 308311000
SWIFT COD BPOSROBU SATU MARE STR. PIATA 25 OCTOMBRIE NR.10.
COD IBAN RO43BPOS310101798955 EUR 01.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.