Şedinţă cu primarii pe marginea proiectelor PNDR

Sedinta4

Stadiul de implementare a proiectelor derulate de către primăriile din judeţ în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), depuse pe Măsura 322 („Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” – 17 proiecte) şi Măsura 125 („Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii” – 6 proiecte).

La întâlnire au participat primarii însoţiţi de echipa de implementare a proiectului precum şi reprezentanţi ai centrului regional şi ai centrului judeţean al APDRP, ai Consiliului Judeţean (CJ) şi ai serviciilor publice deconcentrate cu competenţe în avizarea sau autorizarea proiectelor şi lucrărilor executate.

În deschidere, Eugeniu Avram a reiterat sprijinul pe care Instituţia Prefectului îl acordă în implementare precum şi deschiderea şi disponibilitatea în medierea problemelor cu instituţiile deconcentrate ale ministerelor organizate la nivel judeţean.

Reprezentanţii APDRP au prezentat sinteza principalelor probleme comune apărute în implementare precum şi o informare privind acţiunile şi documentele necesare pentru finalizarea proiectelor (actualizarea inventarului public al uat, actualizarea şi aprobarea PUG, obţinerea avizelor şi certificatelor necesare-aviz OAR, audit energetic, autorizaţie de mediu, acreditarea serviciilor sociale).

În continuare s-a analizat individual fiecare proiect şi s-au detaliat etapele de urmat în vederea finalizării cu succes a acestora pentru a oferi cetăţenilor din mediul rural un standard de viaţă mai ridicat. Prefectul Eugeniu Avram a solicitat sinteza problemelor identificate care exced competenţelor locale sau ale Instituţiei Prefectului, pentru a fi transmise autorităţilor centrale competente.

În acelaşi timp se va solicita Consiliului de Administraţie a SC Electrica SA o revizuire a termenelor de valabilitate a documentelor care avizează proiecte ale autorităţilor locale. În finalul întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram a asigurat reprezentanţii autorităţilor locale şi ai instituţiilor publice despre iniţierea demersurilor privind simplificarea procedurilor de accesare şi de implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene, în perspectiva noului exerciţiu financiar 2014 -2020 al Uniunii Europene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.