Se doreşte înfiinţarea unui centru de formare profesională la Satu Mare

coica-univ-tehnica
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are în vedere crearea unor centre de formare profesională, specializate pe domenii industriale în zona de nord-vest a ţării. Scopul acestui demers este de a ajuta firmele în ceea ce priveşte formarea de specialişti pentru toate nivele de calificare. În Satu Mare va fi înfiinţat primul asemenea centru având în vedere deschiderea pe care Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ o are cu privire la un astfel demers.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 6 februarie primarul Dorel Coica a declarat că Satu Mare este primul oraş din Regiunea de Nord-Vest unde se doreşte înfiinţarea unui asemenea centru. La întâlnirea cu jurnaliştii, alături de edil au participat şi prorectorii Hortensiu Liviu Cucu, respectiv Cătălin Popa din cadrul Universităţii Tehnice, dar şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Cătălin Popa, implementarea acestui proiect va permite firmelor mici să nu se mai confrunte cu lipsă de personal calificat. În prima fază se vor analiza nevoile pe care le au firmele sătmărene cu profil industrial pentru ca pregătirea profesională a viitorilor angajaţi să corespundă cerinţelor pieţei muncii din judeţul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.