Peste 7.400 de dosare soluţionate anul trecut de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

parchet-sm
Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a soluţionat anul trecut (2013) 7.405 dosare din care 751 cu rechizitoriu şi au fost trimişi în judecată 945 de inculpaţi din care 93 în stare de arest preventiv.

Din evidenţele instituţiei reiese că în intervalul de timp la care ne raportăm au fost scoase de sub urmărire penală un număr de 1.366 de cauze. În ceea ce priveşte cauzele grave, anul trecut au fost soluţionate cinci cazuri de omor şi 33 de dosare de ucidere din culpă. Totodată, instanţa a soluţionat şi 2.474 de cazuri de furturi, 59 de tâlhării, 216 cazuri de evaziune fiscală, etc.

În ceea ce priveşte gradul de acoperire cu personal, din schema de 12 procurori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a funcţionat anul trecut cu un număr de patru procurori, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, din schema de 13 procurori, cu zece procurori din care unul în concediu de maternitate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a avut doi procurori din schema de patru, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş din schema de trei, a funcţionat cu doi procurori. Astfel, dintr-o schemă de 32 procurori, s-a funcţionat în judeţ cu 18 procurori, gradul de acoperire pe unitate fiind între 25-75%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.