Negreşti-Oaş, Livada şi Tăşnad vor avea staţii moderne de tratare a apei potabile

contract-apaserv-negresti

Oraşele Negreşti-Oaş, Livada şi Tăşnad vor avea staţii de tratare a apei potabile la standarde europene. Contractul de lucrări intitulat „Reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile şi captărilor din oraşul Negreşti-Oaş, reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din oraşul Tăşnad şi construirea unei staţii de tratare a a apei potabile şi captărilor din oraşul Livada” a fost semnat azi, 4 februarie la sediul Primăriei Negreşti-Oaş.

La semnarea contractului de lucrări au participat primarul din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, edilul din Tăşnad, Vasile Mitraşca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, directorul SC Apaserv SA Satu Mare, Dan Stegerean dar şi reprezentantul firmei Espina Obras Hidraulicas SA, câştigătoarea licitaţiei.

Valoarea totală a lucrărilor este de 20.823.404,73 lei (fără TVA) iar perioada de derulare a contractului este de 15 luni la care se va adăuga o perioadă de notificare de 12 luni.
Potrivit celor declarate de Dan Stegerean, obiectul acestui contract este proiectarea, obţinerea avizelor, acordurilor, a autorizaţiei de construcţie, reabilitare sau construirea şi punerea în funcţiune a staţiilor de tratare a apei potabile dar şi remedierea eventualelor defecte.

Lecrările includ şi reabilitarea laboratorului Staţiei de tratare a apei potabile din Negreşti-Oaş, respectiv implementarea unui sistem modern de automatizare a a staţiei. După finalizarea investiţiei, locuitorii din Negreşti-Oaş, Tăşnad şi Livada vor beneficia de servicii de calitate în ceea ce priveşte furnizarea apei potabile.

„Acesta este un contract pe care îl aşteptăm de multă vreme, un contract adresat captării şi staţiei de filtrare a oraşului Negreşti-Oaş. Această investiţie este cu atât mai importantă cu cât noi avem o calitate a apei care lasă de dorit. Dar sper ca în decembrie 2015, Negreştiul să aibă apă potabilă şi canalizare la standarde europene”, a declarat edilul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

În luarea de cuvânt, Vasile Mitraşca a declarat că acest proiect are o valoare imensă pentru comunitatea pe care o conduce după care urmează alte investiţii ce presupun reabilitarea urbană, adică reabilitarea infrastructurii stradale a oraşului.

Proiectul major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare” din care face parte şi contractul semnat azi, cofinanţat din Fondul de Coeziune, are o valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA) şi este derulat de SC Apaserv SA Satu Mare în perioada 2011-2015. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României de 12%, a autorităţilor locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suporat de SC Apaserv SA printr-un credit bancar obţinut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.