SUBLIM: Vezi cum arată pământul de la altitudinea de aproape 40 de km (video)

Imaginile inedite înregistrate de camerele montate pe costumul paraşutistului austriac Felix Baumgartner fac înconjurul lumii. La aproape doi ani de la saltul acestuia GoPro face publice imaginile care imortalizează momente pe care înainte le credeam imposibil de stocat.
În 2012, paraşutistul austriac Felix Baumgartner s-a arungat în gol de la înălţimea de peste 39.000 metri. În timpul căderii, acesta a depăşit viteza sunetului (340 m/s). Imaginile imortalizate de camerele de luat vederi ne dezvăluie ce a văzut paraşutistul în timpul coborârii.
Felix Baumgartner a devenit pe 14 octombrie 2012 primul (şi singurul până în acest moment) paraşutist care a depăşit viteza sunetului în cădere liberă. Acesta a urcat în stratosferă într-o capsulă presurizată, trasă de un balon uriaş umplut cu heliu. Căderea liberă a durat peste 4 minute, acesta sărind de la altitudinea de 39.043 metri, deţinând şi recordul în acest domeniu. Austriacul a plonjat deasupra statului american New Mexico şi a atins viteza de 1.342,8 km/h.
Până la saltul lui Baumgartner, recordul în domeniu era deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană, Joe Kittinger, care a sărit de la altitudinea de 31.333 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.