10 obiceiuri periculoase care îți pot “distruge” creierul

creier
1. Nu ai gânduri stimulative
Gândirea este cel mai bun antrenament al creierului. Gândește-te la diverse lucruri, analizează, scrie, explorează, antrenează-ți curiozitate, astfel încât creierul să lucreze și să fie întotdeauna proaspăt. Daca nu-ți folosești creierul, acesta își micșorează marimea, ca orice mușchi.
2. Nu manânci micul dejun
Persoanele care nu mănâncă dimineața au un nivel foarte scăzut al glicemiei, ceea ce înseamnă că la creier nu ajung suficienți nutrienți. Cu timpul, absența micului dejun duce la degenerarea creierului.
3. Prea multa mâncare
Nici extrema cealaltă în care mănânci foarte mult nu este sănătoasă pentru organism în general și pentru creier în special. Și asta pentru că elementele care sunt în plus și nu sunt folosite de către organism încep să se depună pe artere, îngroșându-le și astfel sângele nu va mai circula corespunzător. Iar un creier neoxigenat este un creier fără putere.
4. Fumatul
Fumul de țigară nu afectează numai plămânii, ci și creierul. Substanțele din țigări interferează cu celulele, făcând creierul să se micșoreze.
5. Consum mare de zahăr
Dulciurile sunt și ele dăunatoarea creierului pentru că întrerupe absorbția în organism a proteinelor și nutrienților. Astfel, creierul nu se dezvoltă corespunzator.
6. Lipsa somnului

7. Dormi cu capul acoperit

8. Nu vorbești

9. Muncești când ești bolnav

10. Poluarea

citeste articolul complet pe yupi.md

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.