15 filme noi pe care nu ai voie să le ratezi în 2014

robocop-2014

2013 a fost un an plin de surprize în cinematografia mondială, cu filme care au realizat sume fabuloase din incasări. 2014 nu se lasă mai prejos şi vine cu pelicule grele, care promit să facă ravagii în box-office.

RoboCop (2014)

Ne aflăm în anul 2029, iar conglomeratul multinaţional OmniCorp este centrul roboticii. Dronele lor câştigă războaiele americane pe tot Globul, iar acum vor să aducă această tehnologie pe frontul de acasă. Alex Murphy este un soţ iubitor, un bun tată şi un bun poliţist, făcând tot ce-i stă în putinţă să stăvilească valul de infracţiuni şi corupţie din Detroit. După ce este rănit mortal la datorie, OmniCorp utilizează nemaipomenita ştiinţă a roboticii pentru a salva viaţa lui Alex. El revine apoi pe străzile oraşului său drag dotat cu grozave noi abilităţi, însă trebuie să facă faţă unor probleme cu care omul obişnuit de dinainte nu s-a confruntat niciodată.

 

The Monuments Men (2014)

În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice ale Europei. Într-o cursă contra cronometru în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi Monuments Men, şi-au riscat vieţile cutreierând continentul pentru a preveni distrugerea a mii de ani de artă. Aceasta este povestea lor.

 

Her (2013)

Stabilită în Los Angeles, într-un viitor apropiat, acțiunea filmului îl urmărește pe Theodore, un scriitor sensibil, singuratic și dezamăgit de sfârșitul unei relații de lungă durată. Fără a avea o viaţă socială, acesta se ataşează sentimental de noul lui sistem de operare, care a fost construit să-i satisfacă orice nevoie şi dorinţă. Inițial, Theodore este încântat să o cunoască pe “Samantha”, o voce plăcută, de sex feminin, care este perspicace, sensibilă și surprinzător de amuzantă. Dar pe măsură ce nevoile și dorințele lui și ale programului cresc, prietenia lor se transformă într-o eventuală poveste de dragoste.

 

The Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent.

 

Captain America: The Winter Soldier (2014)

După evenimentele din The Avengers, Steve Rogers (Chris Evans) trăieşte în Washington, încercând să-şi afle locul în lumea modernă după ce a petrecut decenii îngheţat în veşnicele zăpezi ale Arcticii. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră (Scarlett Johansson), eroul încearcă să dezlege iţele până când nu este prea târziu, iar asta îl va arunca împotriva unui redutabil şi în acelaşi timp familiar adversar, Războinicul iernii.

 

 

The amazing spider-man 2 (2014)

La un an de la lupta sa cu Şopârla, Peter Parker are o viaţă plină pe care şi-o împarte între eliminarea infractorilor şi timpul acordat iubitei sale, Gwen. Peter nu a uitat de promisiunea făcută tatălui lui Gwen, aceea de a sta departe de fiica lui, însă pur şi simplu este o promisiune pe care nu o poate respecta. Lucrurile vor lua o turnură dramatică pentru ei când intră în scenă un nou villain, Electro, iar Peter descoperă alte şi alte detalii legate de trecutul misterios al familiei sale.

 

Godzilla (2014)

O teribila creatură semi-acvatică,o reptilă gigantică modificată genetic iese la suprafața din marele ocean și începe să distrugă Los Angeles-ul. Politia locală împreună cu armata și cu marina încep să atace din toate părțile creatura care pare imună la tot, și pare că are o foame de nestăpânit. Mai mult decât atât, monstrul dă naștere câtorva pui,care la rândul lor, încep să devoreze oamenii din oraș. Însă când alti monșltri își fac aparișia iar reptila începe să se lupte cu ei, problema oamenilor devine mai grea…

 

X-Men: Days of Future Past (2014)

Magneto, cel mai redutabil adversar al mutanţilor conduşi de profesorul Xavier, este vedeta acestui film produs de Marvel. Filmul prezintă evenimentele petrecute în tinereţea mutantului telekinetic, când părinţii îi sunt ucişi de către nazişti. Înnebunit să se răzbune pe cei care i-au ucis familia, Magneto îl întâlneşte pe Charles Xavier, care încearcă să-l tempereze. Magneto şi Xavier vor fi intepretaţi tot de Ian McKellen şi Patrick Stewert, de această dată întineriţi cu ajutorul efectelor speciale.

 

The Fault in Our Stars (2014)

Hazel şi Gus sunt doi adolescenţi care împart un simţ special al umorului, o respingere a normelor convenţionale şi o dragoste care îi ia pe sus. Relaţia lor e cu atât mai miraculoasă cu cât Hazel e mereu însoţită de un tub de oxigen, iar Gus are un picior din proteză. În plus, ei se cunosc într-un grup de susţinere a celor diagnosticaţi cu cancer.

 

Transformers: Age of Extinction (2014)

Rasa umană încearcă să se refacă după evenimentele din Transformers: Dark of the Moon, iar Autoboţii şi Decepticonii au dispărut cu toţii de pe faţa Pământului. Însă un grup de ingenioşi şi puternici oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul să învăţăm ceva din dramaticele incursiuni pe meleagurile noastre ale Transformerilor, forţează limitele tehnologiei peste ceea ce poate fi controlat – asta în vreme ce Pământul devine centrul de interes al unei străvechi şi puternice ameninţări a Transformerilor.

 

Hercules (2014)

Chinuit de amintirea unui păcat din trecut, Hercule devine mercenar. Alături de cinci camarazi devotaţi, porneşte spre vechea Grecie punându-se în slujba celor bogaţi şi folosindu-se de reputaţia sa legendară pentru a-şi intimida duşmanii. Dar când mărinimosul conducător al Traciei şi fiica sa îi cer ajutorul pentru a învinge un sălbatic şi înspăimântător comandat militar, Hercule vede în asta o ocazie de face ca binele să triumfe şi dreptatea să iasă la iveală… el trebuie să redevină eroul de altădată… trebuie să se ridice la nivelul propriei legende… trebuie să fie Hercule.

 

Gone Girl (2014)

Ben Affleck este Nick Dunne, soţ fericit şi împlinit. La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei sale cu Amy (Rosamund Pike), viaţa sa ia o întorsătură tragică, căci Amy dispare fără urmă din locuinţa lor de pe râul Mississippi. Asaltat de presă, poliţie şi de către părinţii lui Amy, Nick pare să afişeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni şi atitudini inadecvate. Acuzaţiile se strâng împotriva lui Nick, iar aproape fiecare cuplu din oraş începe să se întrebe cât de bine îşi cunoaşte partenerul sau partenera de viaţă. Ajutat doar de sora sa vitregă, Margo, Nick încearcă să îşi dovedească nevinovăţia. Dar cum poate fi totuşi explicată dispariţia lui Amy?

 

Interstellar (2014)

Protagonişti sunt Anne Hathaway şi Matthew McConaughey, membri ai unei echipe de exploratori porniţi într-o cutezătoare aventură odată cu descoperirea unui tunel al timpului, ce ar putea fi răspunsul la întrebările omenirii legate de deplasarea în spaţiu şi cucerirea imenselor distanţe ale unei călătorii interstelare.

 

Horrible Bosses 2 (2014)

După ce Şefi de coşmar a devenit un hit al lui 2011, sequelul porneşte de la o premisă cât se poate de logică: sastisiţi să mai asculte de şefi, Kurt (Jason Sudeikis), Dale (Charlie Day) şi Nick (Jason Bateman) decid să-şi fondeze propria afacere. Doar că un investitor (Christopher Waltz) le dă lumea peste cap anulându-le orice şansă de succes financiar. Ca să rezolve problema, eroii pun la cale un fantezist plan de răpire a fiului investitorului…

 

The Hobbit: There and Back Again (2014)

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori. Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum.

Recenzii: cinemagia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.