Cum pregatesti Piroste ca in Maramures? (video)

Reteta face parte din programul de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania. Reteta traditionala din Maramures ”Piroste” a fost oferita si preparata de Complex Lostrita, din Blidari, Maramures, in cadrul Caravanei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

  • 500 g faina alba Gold Maya
  • 1 lingurita de sare Kotanyi
  • ½ cana de apa
  • 200 g branza de burduf

Pentru servire :

  • 1 ceapa
  • 100 g slanina

Mod de preparare:

Intr-un bol se toarna faina Gold Maya, se adauga apa si sare Kotanyi iar apoi se amesteca si se framanta compozitia pana se obtine o coca groasa. Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale, iar fiecare bucata se intinde pana se obtine o foaie subtire. Foaia astfel obtinuta se imparte in 4 bucati, iar pe fiecare bucata de aluat se adauga cate o lingurita de branza; apoi se impaturesc bucatile de aluat, iar marginile se incrusteaza. Se pun la fiert in apa cu sare.

Mod de servire

Separat se pune slanina la calit intr-o tigaie cu ulei, dupa care se adauga ceapa taiatamarunt si se lasa pe foc pana devine aurie. Dupa ce s-au fiert pirostele, se adauga peste acestea slanina calita si ceapa, iar la sfarsit se rasieste cascaval deasupra.

Despre programul de educatie culinara

Caravana “Descopera traditiile culinare romanesti” este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentiaRussenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie – decembrie 2014.

In 2014 programul educational este sprijinit de 62 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Amelie.ro,Autentic PromotionBucatarescu.ro,Bucataria CulinaraBucataria pentru totiCalendar Evenimente,Campus TVCasa meaCulinar.ro,Carticica PracticaCefacemimi?,CoolinariaConstanta Blog,  ecuisine.roDescopera Romania,Dacic CoolDe savuratele.ro,eurocadouri.comeva.roEuforia TVFabrica de CarneFabrica de lapteFapt diversFood & Bar,Foodblog, Garbo.roGastro Media,gustos.roHoreca RomaniaHRB Expertiasifun.roInfoestInfoAlimentinoras.ro,jurnaldebucuresti.comLugoj Onlinemetropotam.roMujerMonitorul de GalatiOrasul SuceavaPapa bunPap TotReplicaVedetelor.roRestograf, Retete ca la MamaRetetele MarianeiRomania liberaRomania pozitivaSatmareanul.netSenso TVstiuunloc.ro,Timisoara Expresstraditionalromanesc.roVacante la taraViata BuzauluiMTWebArt,Woman TVWorldWide RomaniaZiarul ActualitateaZiarul de Iasi.

In 2014, vor fi vizitate 40 de pensiuni din diferite zone ale tarii in cadrul Caravanei ”Descopera Traditiile culinare romanesti” pentru a descoperi si promova inca 40 de retete traditionale romanesti.

Retetele traditionale maramuresene promovate in ianuarie 2014 sunt oferite si preparate de Complex Lostrita si Pensiunea Ideal, din Maramures.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebookhttp://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.