“Psihologul de serviciu” – o nouă rubrică marca Sătmăreanul

OanaSanta

Bună tuturor,

Numele meu este Oana Şanta, sunt psiholog iar în săptămânile următoare sper să vă trezesc curiozitatea prin intermediul unor articole care să vă însoţească în călătoria spre voi înşivă.

Habar nu avem de ce suntem în stare până nu ne înfruntăm fricile. Asta inseamă multă muncă, efort, motivaţie, durere şi lacrimi atunci când ele sunt bine cimentate în construcţia personalităţii noastre. Câte vise ai îngropat până acum? Câte planuri ai dar nu îndrăzneşti să le pui în practică? Ţi s-a spus că nu poţi, că eşti incapabil, nepotrivit, ghinionist. Absurd! Ne naştem perfecţi, capabili să ne autodepăşim limitele. Cheia este să visăm în termeni pozitivi.

Pe măsură ce scriu îmi dau seama că nu sunt suficient de directă. Vă vorbesc depre mult vehiculatul concept de dezvoltare personală! Toţi venim cu un bagaj şi o stimă de sine mai mult sau mai puţin erodată. Însă ce facem în acet sens devine alegerea fiecăruia. Mulţi sunt cei care apelează la tehnici de dezvoltare fie că le-au cules din cabinetul de psihoterapie, articole, cărţi, filme, ateliere sau de la apropiaţi care, mai dezgheţaţi fiind, au intuit cum stă treaba. Să vă spun un secret? Grozave sunt atelierele respective dar despre ele am să vă vorbesc într-un articol viitor.

Aş descrie dezvoltarea personală sub forma unui set de activităţi şi experienţe care au ca efect creşterea constantă a calităţii vieţii noastre. Ele redefinesc regulile, credinţele şi obiceiurile fiecăruia oferind astfel acces către o mai amplă paletă de resurse fizice, psihice şi emoţionale de care avem nevoie pentru a ne împlini visele.

Dacă eşti interesat să visezi în termeni pozitivi, te invit să citeşti articolele viitoare.

Toate cele bune,
Psih. Oana  Şanta

P.S.: Pentru și mai multe sugestii mă gasiţi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/PsihOanaSanta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.