O petiţie pentru Autonomia Transilvaniei a strâns peste 6400 de semnături

autonomie

O petiţie online prin care se cere autonomia Transilvaniei şi guvern regional la Cluj, cu control politic şi economic pe teritoriul Transilvaniei autonome, a strâns, până în acest moment, peste 6.400 de semnături.

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. În secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă.
La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate”, spun cei care au inițiat petiția.
Aceștia mai cred și că după 1989, situația economică a regiunii nu s-a îmbunătățit. „Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”, mai spun inițiatori petiției online.
Lansată în urmă cu câteva luni, petiția are ca scop atragerea a peste 10.000 de semnături. ea poate fi accesata aici

9 Comentarii la "O petiţie pentru Autonomia Transilvaniei a strâns peste 6400 de semnături"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.