Sătmarul văzut prin “ochii” unei drone


Oare de câte ori ne-am dorit să ne luăm zborul şi să privim în tihnă, din văzduh, furnicarul de oameni, maşini şi păienjenişul de străzi ce se întinde departe până sub linia orizontului? Oare de câte ori am visat să zburăm dincolo de înălţimile clădirilor departe de zomotul oraşelor?

Sunt oameni care îşi urmează visele până ce le văd materializate. Unul dintre aceştia este şi Robert Filip, un tânăr sătmărean care, cu ajutorul unui mini elicopter a realizat o peliculă având ca temă oraşul său natal, Satu Mare. Idea i-a venit după un scurtmetraj filmat în Cluj, un alt oraş de pe Someş, acolo unde sătmăreanul nostru şi-a urmat studiile în … agronomie. Fiind atras însă de artă, Rober Filip s-a reprofilat lucrând în prezent ca şi graphic designer, domeniu ce i-a deschis noi perspective în viziunea s-a cu privire la „cea de-a VII-a artă”.
„Mi-am cumpărat un mic elicopter, mai corect o dronă, la care se poate adapta o cameră de luat vederi cu ajutorul căreia am realizat acest film. Un asemenea film am înregistrat şi în Cluj, acolo unde mi-am urmat şi studiile iar după ce am revenit în Satu Mare m-am gândit că ar fi bine să realizez un asemenea filmuleţ şi despre oraşul meu natal”, ne-a mărturisit regizorul scurtmetrajului.

Potrivit acestuia filmările au fost făcute de la înălţimea de aproximativ 100 de metri, drona reuşind să se apropie foarte mult de clădiri şi să ofere o perspectivă inedită asupra oraşului. În ceea ce priveşte planurile de viitor, Robert ne-a mărturisit că aşteaptă să fie contactat de firme de turism în vederea realizării unor scurtmetraje având ca temă obiective şi zone turistice din Satu Mare dar şi din ţară.

În continuare vă invităm să urmăriţi filmul semnat de Robert Filip şi să priviţi oraşul văzut prin ochii unei … drone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.