Dorel Coica: „Suntem una dintre cele mai puternice Zone metropolitane din ţară”

rentea-coica
În opinia primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, anul 2014 va fi unul al proiectelor finanţate din fonduri europene. Potrivit celor declarate de edil în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 2 ianuarie, în ceea ce priveşte Zona metropolitană Satu Mare la ADR Cluj au fost depuse 471 de fişe de proiecte în valoare totală de 147,8 milioane de euro.

„Suntem una dintre cele mai puternice Zone metropolitane din ţară”, a subliniat edilul municipiului Satu Mare. Potrivit interlocutorului, la ADR Cluj toate fişele de proiecte au fost aprobate însă, documentele vor fi supuse şi unor alte evaluări.
Managerul general al Zonei Metropolitane Satu Mare, Gheorghe Rentea, prezent alături de primar la conferinţa de presă a detaliat câteva dintre proiectele ce urmează a fi implementate la nivelul zonei. Astfel: reabilitarea termică a blocurilor; centura verde a municipiului Satu Mare; reabilitarea clădirilor de patrimoniu; modernizarea iluminatului public; proiecte în domeniul sănătăţii; dezvoltarea unui circuit turistic care să includă Castelul din Carei, Cetatea din Ardud şi Castelul medieval din Medieşu Aurit, etc., sunt doar câteva dintre proiectele incluse în fişele depuse la ADR Cluj.

Rentea a subliniat şi faptul că la Tăşnad se are în vedere dezvoltarea unui centru de recuperare în valoare de 3 milioane de euro. De asemenea, se are în vedere modernizarea a 100 staţii de autobuz situate pe raza Zonei metropolitane dar şi crearea unei zone turistice în Noroieni.

Primarul a mai adăugat că reabilitarea celor 22 de străzi de pământ, lucrarea începută anul trecut (2013) pe un proiect european va fi finalizată în cursul acestui an, după care vor fi depuse proiecte noi pentru ca toate străzile de pământ din municipiu să fie reabilitate.

În prezent din Zona metropolitană Satu Mare fac parte două municipii, trei oraşe şi 25 de comune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.