Mii de petarde confiscate de poliţişti

petarde

7.000 de articole pirotehnice au fost confiscate în urma acţiunilor derulate duminică, 29 decembrie de poliţiştii sătmăreni, cinci tineri alegându-se cu dosare penale pentru deţinerea şi vânzarea unor asemenea obiecte interzise.

Acţiunea „Foc de artificii” continuă la Satu Mare, poliţiştii urmărind prevenirea oricăror incidente soldate cu rănirea unor persoane ca urmare a folosirii necorespunzătoare a articole pirotehnice. Astfel, în urma unor controale efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în pieţele din municipiu au fost ridicate în vederea confiscării 6.000 de petarde. Articolele erau deţinute fără drept de Cristian C., de 19 ani şi de Erika V., de 29 de ani, care intenţionau să le comercializeze în Piaţa de Alimente nr. 1, poliţiştii întocmind pe numele lor dosare penale.

Pentru comiterea infracţiunii de deţinere şi folosire de materiale pirotehnice din categoria celor interzise sunt anchetaţi şi Vasile M., Daniel D., de 19 ani şi Gerard I., de 24 de ani. Tinerii au fost depistaţi de poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală în timp ce utilizau fără drept petardele pe strada Principală din localitatea Rahova.

1.000 de petarde au găsit poliţiştii asupra celor trei tineri, obiectele de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice fiind confiscate.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.