Aurelia Fedorca a prezentat bilanțul anului 2013

aurelia-fedorca
„Anul 2013 a însemnat pentru Negreşti-Oaş finalizarea unor investiţii importante, pe care negreştenii le aşteaptă de foarte mulţi ani, dar şi demararea altora noi. Finalizarea drumului de acces spre Luna Şes, a Centrului Social de Zi pentru Vârstnici şi a Centrului de afaceri, reabilitarea şi modernizarea străzilor Vrăticel şi Unirii II, sunt numai câteva dintre marile proiecte realizate în acest an de către Primătria oraşului Negreşti-Oaş”, a declarat primarul capitalei Ţării Oaşului, Aurelia Fedorca în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 23 decembrie.

Edilul oraşului Negreşti-Oaş consideră că finalizarea drumului de acces spre Luna Şes este cea mai mare investiţie realizată în acest an de Primăria oraşului şi Consiliul Judeţean Satu Mare, după ce anul trecut au fost finalizate lucrările la reţeaua de alimentare cu energie electrică, la reţeaua de canalizare şi a fost pus în funcţiune telescaunul. „În acest an la Luna Şes au fost investiţi 6,7 milioane de lei, alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale, ceea ce a făcut posibilă finalizarea lucrărilor la drumul de acces. Este un mare pas înainte pentru finalizarea staţiunii, lucru care sperăm să se întâmple, cu sprijinul Guvernului, până în iarna viitoare”, a declarat Aurelia Fedorca.

Totodată, primarul din Negreşti-Oaş a vorbit şi despre finalizarea strategiei de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung, în valoare de 562.000 lei, din fonduri europene.
Un alt proiect important este cel care vizează reabilitarea din fonduri europene a şase străzi (Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morţii) în valoare de 8,1 milioane lei (fără TVA). „În acest an au fost modernizate străzile Vrăticel şi Unirii II, urmând ca anul viitor să fie realizate investiţiile şi pe celelalte străzi. Întârzierile la proiectul privind reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare derulat de Apaserv, cauzate de contestaţii, a dus la întârzieri şi la acest proiect privind modernizarea celor şase străzi”, spune edilul.
Anveloparea blocurilor este un alt proiect important pentru oraş. În acest an au fost realizate proiectele privind anveloparea a trei blocuri de locuinţe din Cartierul Salcâmilor, cu fonduri de la bugetul local, de la bugetul central şi cu contribuţia locatarilor, urmând ca anul viitor să fie începute efectiv lucrările de reabilitare termică.

Spre finalul acestui an a fost deschis şi magazinul „Penny Market”, unde printr-o investiţie privată de 2 milioane de euro au fost create un număr de 16 locuri de muncă. În continuare primarul Aurelia Fedorca a vorbit despre sprijinul financiar acordat instituţiilor de învăţământ, demararea programului integrat de informatizare a serviciilor primăriei dar şi despre manifestările culturale, ştiinţifice şi artistice desfăşurate de-a lungul acestui an. Este vorba despre „Festivalul Regional al Patrimoniului Culinar Carpatic”, „Zilele Medicale ale Ţării Oaşului”, „Gala Laureaţilor Negreşteni”, manifestările dedicate „Zilei Naţionale a României”, acţiunile organizate de Moş Nicolae şi Moş Crăciun, expoziţia „Art Bunavestire”, etc. Toate aceste evenimente culturale vor culmina în perioada 26-27 decembrie cu Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă, eveniment care în acest an a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.