Dr. Laura Diana Bota: „Sănătatea – degringolada sfârşitului de an”

laura-bota

“Soluţia găsită de Ministerul Sănătăţii pentru majorarea salariilor rezidenţilor s-a dovedit a fi un compromis care să liniştească puţin această categorie a medicilor, dar care creează discomfort, supărare şi disensiuni în colectivele de lucru.

Vasile Barbu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, declara, pentru Curierul Naţional, la finele lui noiembrie, că majorarea salariilor rezidenţilor va duce la situaţia în care un medic specialist să câştige mai puţini bani decât un rezident. “S-a rezolvat problema salariilor rezidenţilor, dar se ajunge în situaţia în care unii medici specialişti vor pleca acasă cu aceiaşi bani ca un resident”, explica acesta. Studiul privind sistemul de salarizare din Sănătate în România arată existenţa unui nivel crescut al insatisfacţiei faţă de nivelul salariilor în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate.

Se observă de la Ploieşti, slaba capacitate managerială a actualului ministru, Eugen Nicolaescu, care în ultimele apariţii publice îl deleagă să vorbească mai mult pe doctorul Arafat, ştiindu-se că acesta, încă se mai bucură de un capital de încredere din partea românilor. Dar acest om, nu poate să ducă la nesfârşit căruţa cu nerealizări ambalate în pachetele de Crăciun, ale unui minister cu atât de multe probleme.

84 % dintre salariaţii din sănătate consideră că o creştere a salariilor poate duce la creşterea calităţii serviciilor, ori actuala creştere, de care beneficiază numai rezidenţii este inechitabilă. Să ne imaginăm cum ar fi la nivel de minister, unde stimabilul domn Nicolaescu are în subordine trei secretari de stat şi un subsecretar, să beneficieze de o mărire de salariu numai subsecretarul ? Evident, comparaţia este forţată, dar are ca scop de a sublinia că de un drept trebuie să se bucure toţi cei implicaţi în activitatea respectivă.
Ultima “surpriză” anunţată de aceşti neputincioşi, este pentru farmacişti, prin deschiderea pieţei, astfel că, în 2015, se estimează insolvenţă şi faliment pentru 25 – 30 % din farmaciile existente, deoarece se doreşte deschiderea de noi farmacii fără a avea la bază o licenţă.

Câte exemple să mai primească bietul popor, păcălit de USL, că singura dorinţă a acestor incapabili este doar înavuţirea proprie şi a acoliţilor, într-un termen scurt, pe căi ilegale, cu legi emise pentru a se proteja ei înşişi ?

Dr. Laura Diana BOTA – Secretar Regional Partidul Mişcarea Populară
Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PMP Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.