Trei ambulanţe defecte, singurele nereguli găsite în urma controalelor efectuate de DSP Satu Mare

spital
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a finalizat controalele în spitalele din judeţ. Verificările au vizat evaluarea capacităţii acestora de a asigura necesarul de medicamente şi materiale sanitare necesare asistenţei medicale a populaţiei în perioada 24 decembrie 2013-6 ianuarie 2014.

Potrivit raportului întocmit de către conducerea DSP Satu Mare şi trimis Ministerului Sănătăţii singurele problemele le reprezintă trei ambulanţe din tip B care nu funcţionează din cauza unor defecţiuni tehnice. Este vorba despre două maşini aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare şi una de SMURD.

Din acelaşi raport reiese că la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare, la data controlului erau în derulare procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea de materiale sanitare, dezinfectanţi şi materiale de curăţenie şi că stocul de medicamente necesare terapiei de urgenţă (anticoagulkante, antispastice, analgezice, antibiotice şi trombolitice) ajung pentru două săptămâni. Totodată, din raportul DSP reiese că „liniile de gardă pentru asigurarea asistenţei medicale sunt complete”.

Din documentul semnat de directorul executiv al DSP Satu Mare, dr. Dorina Dragoş Guran reiese că nu sunt probleme nici la Spitalele din Carei şi Negreşti-Oaş unde „stocurile de medicamente şi materiale sanitare sunt corespunzătoare, iar în cazul produselor cu consum crescut au fost efectuate comenzi”.

Din acelaşi raport reiese că, medicamentele necesare populaţiei vor fi asigurate prin unele farmacii cu circuit deschis care funcţionează non-stop sau cu program prelungit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.