Petre Mureşan: „Românii vor fi în 2014, cu 20% mai săraci decât în 2012”

pdl-muresan
În cadrul ultimei conferinţe de presă susţinute în acest an de liderii PDL Satu Mare, preşedintele Organizaţiei Judeţene a formaţiunii politice, Petre Mureşan a trecut în revistă câteva dintre promisiunile făcute de USL în campania electorală de anul trecut (2012), aşezându-le în oglindă cu ceea ce liderul democrat-liberal numeşte „realitatea cruntă în care trăim”.
La conferinţa de presă de azi, 17 decembrie alături de Petre Mureşan au participat consilierul local PDL, Cosmin Raţiu, respectiv prim-vicepreşedintele formaţiunii politice, Vasile Berinde.

„Ne-au promis marea cu sarea pentru vot. Ne-au promis cel mai cinstit şi competent Guvern, dar mai ales au promis că românii o vor duce mai bine. În realitate, cele peste 30 de taxe şi impozite noi, inclusiv la benzină, electricitate şi în agricultură, cresc preţurile. Românii vor fi în 2014, cu 20% mai săraci decât în 2012. USL a promis cel mai cinstit Guvern. În realitate USL a dat 14 miniştri incompatibili, anchetaţi penal şi trimişi în judecată pentru corupţie”, a declarat în luarea de cuvânt Petre Mureşan.

Totodată, liderul PDL Satu Mare s-a referit şi modificările propuse la Codul Penal considerate de către acesta ca fiind „noi atacuri la statul de drept. La adăpostul întunericului, ca o bandă de tâlhari, slugoii majorităţii infracţionale USL-iste au încercat să legalizeze corupţia şi să-şi scoată din ghearele justiţiei hoţii, de la parlamentari până la aleşii locali, de la preşedinte de CJ la consilier local. Cuvintele sunt grele, dar ele trebuie aduse la urechile tuturor românilor, ca ei să înţeleagă gravitatea faptelor actualilor conducători ai României. USL a minţit, a vrut doar puterea şi a dat României cel mai incompetent Guvern din 1989 încoace”, a declarat Petre Mureşan.

În opinia consilierului local Cosmin Raţiu, municipiul Satu Mare „arată pe zi ce trece tot mai rău. Nu avem viziune şi nici proiecte depuse pentru exerciţiul financiar european 2014-2020. Lucrările făcute pe raza municipiului sunt execrabile. Trotuarele ar trebuie desfăcute şi refăcute din nou, spaţiile verzi sunt pline de asfalt iar staţiile de autobuze nu sunt amenajate cu copertină”. Raţiu spune că PDL a cerut în mai multe rânduri afişarea chetuielilor pe site-ul Primăriei pentru ca cetăţenii să vadă ce proiecte se derulează şi pe ce li se duc banii, însă solicitarea a rămas fără răspuns din partea executivului.

La finalul conferinţei de presă Vasile Berinde a declarat că, după 24 de ani, PDL a venit cu o schimbare spre bine deoarece, în premieră, desemnarea candidatului la prezidenţiale a fost hotărâtă de membrii partidului şi nu de un grup de la conducerea acestuia. „Cred că PDL a înţeles că trebuie să propună oameni competenţi pentru ocuparea unor funcţii, ceea ce începe să se contureze, e drept cam târziu, după 24 de ani, dar bine că am început-o”, spune Berinde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.