Helmut Berner este cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare

coica-berner
Dr. Dorel Coica i-a înmânat azi, 16 decembrie diploma de „Cetăţean de onoare” al municipiului Satu Mare preşedintelui Asociaţiei şvabilor sătmăreni din Germania, Helmut Berner. Acordarea distincţiei vine după ce în şedinţa din luna octombrie (2013) consilierii locali au votat proiectul de hotărâre cu privire la acordarea acestui titlu. Evenimentul a avut loc la Casa Schwab din Satu Mare.

În luarea de cuvânt Dorel Coica a precizat că este o onoare ca profesorul Berner să fie cetăţeanul de onoare al oraşului şi să reprezinte interesele sătmărenilor în Germania. Potrivit edilului, mai bine de trei decenii Helmut Berner depune eforturi pentru întărirea relaţiilor din Satu Mare şi landurile germane.

În expunerea de motive al proiectului de hotărâre votat de consilieri în luna oictombrie se arată că „de numele dânsului (Helmut Berner) se leagă iniţierea şi întemeierea Fundaţiei Sătmărene de Cooperare Economică Internaţională, prin care au fost realizate peste 800 de proiecte în domeniul industriei, în agricultură, dar şi în alte domenii, de ajutorul acordat beneficiind atât populaţia germană, cât şi cetăţenii de alte naţionalităţi cu care aceasta convieţuieşte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.