Secţia de obstetrică-ginecologie, a fost dotată cu aparatură modernă

spital
Secţia de obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă cumpărată din fonduri europene. Conferinţa de închidere a proiectului intitulat „Servicii obstetrice şi ginecologice de îmbunătăţire la nivel interregional” a avut loc azi, 13 decembrie la Spitalul Judeţean.
La eveniment au participat managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, directorul medical, dr. Paula Mare, şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie, dr. Viorica Varodi dar şi reprezentanţii Universităţii din Debrecen (Ungaria), liderii de proiect.
În cadrul proiectului secţia din Satu Mare a fost dotată cu o trusă completă de instrumente, masă, lampă specială, un ecograf 3D/4D şi aparatură laparoscopică.
Dr. Paula Mare a subliniat faptul că prin aparatura cu care a fost dotată secţia, SJU Satu Mare depăşeşte unele clinici universitare din zonă şi că de acum înainte sătmărencele nu vor mai fi nevoite să se deplaseze în Ungaria sau Cluj pentru a se trata.
Valoarea proiectului a fost de 1.961.255 euro din care SJU Satu Mare i-a revenit suma de 415.836 de euro. Cofinanţarea (de 2%) a fost asigurată de Consiliul Judeţean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.