Vinovaţii în cazul intoxicaţiei cu trichineloză de la Agrofieni Foieni, scapă cu închisoare cu suspendare

carne-porc
După ani de zile de procese azi, 12 decembrie Judecătoria Carei s-a pronunţat după rejudecarea în cazul toxiinfecţiei cu trichineloză de la Agrofieni Foieni din 2008, când zeci de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat carne infestată cu trichinella.
Potrivit sentinţei pronunţate de judecători, administratorul firmei Agrofieni a primit 3 ani de închisoare cu suspendare şi o amendă administrativă de 1.000 de lei. Dr. Ştefan Bekes, medic veterinar şi măcelarul Norbert Czier au fost condamnaţi tot la 3 ani cu suspendare.
Firma Agrofieni Foieni a primit interdicţie de a participa la procedurile de achiziţii publice timp de 3 ani dar şi o amendă administrativă de 20.000 de lei. Totodată, inculpaţii sunt obligaţi să plătească Spitalului de Boli Contagioase din Cluj suma de 2.443,31 lei, ceea ce reprezintă contravaloarea cheltuielilor de spitalizare în cazul uneia dintre victime. Fiecare inculpat mai trebuie să achite către stat suma de 4.512,50 lei, reprezentând cheltuieli judiciare.
De asemenea, 65 de persoane care au fost infestate cu Trichinella vor primi despăgubiri cuprinse între 500 şi 11.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.