Festivalul “Magia Crăciunului” din Carei a început cu un concert de colinde

spectacol-carei
Festivalul „Magia Crăciunului” organizat de Direcţia de Cultură şi Sport Carei a debutat marţi (10 decembrie) seara cu un concert extraordinar de colinde susţinut de Corul “Solemnis” din Satu Mare condus de profesoara Maria Chiş.

În prezenţa unui public numeros, cei 50 de membri ai corului au vestit venirea Crăciunului prin intermediul unui minunat buchet de colinde şi cântece de Crăciun din creaţia românească şi universală. Evenimentul a fost prezentat de preorul Alexandru Chiș.

În zilele următoare careienii (şi nu numai) sunt aşteptaţi la urmăroarele evenimente care se vor desfăşura conform următorului program:
Joi, 12 decembrie, ora 17.00, Castelul Károlyi
Gala de premiere a elevilor participanţi la olimpiade naţionale şi a profesorilor îndrumători
Vineri, 13 decembrie, ora 19.30, Castelul Károlyi
Concert extraordinar susţinut de Corul gimnaziului „Tokaji Ferenc” din Tokaj (Ungaria). Dirijor corului va fi Pásztor Istvánné, acompaniament la pian: Kovács Bianka. Cu acest prilej vor fi interpretate cântece bisericeşti şi prelucrări din muzica uşoară internaţională.
Duminică, 15 decembrie, ora 12.30, Castelul Károlyi
Vernisajul Expoziţiei de icoane a artistului plastic George Dan urmat de un moment muzical susţinut de Ansamblul „Ceatăra”.
A doua săptămână a festivalului începe cu o elegantă gală de operetă care va avea loc luni, 16 decembrie, de la ora 18.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi şi va conţine şlagăre de operetă, canţonete, musicaluri, arii din opere celebre în limbile italiană, germană, engleză, română şi maghiară cu grupul „Lirica” condus de maestrul Constantin Nica şi artişti colaboratori ai Operei din Cluj-Napoca.
Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.