„Diversitatea ne face mai bogaţi”

liceu-proiect

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” găzduieşte în perioada 8-14 decembrie prima întâlnire din cadrul proiectului “Diversitatea ne face mai bogați”, proiect derulat în parteneriat cu Liceul Vocațional „Szechenyi Istvan” din Hatvan (Ungaria). Proiectul este finanțat de fundația ACES (Academy of Central European Schools), din Viena.

În activitățile derulate în această perioadă sunt implicaţi 15 elevi și doi profesori din Ungaria, respectiv două clase de liceu și opt profesori de la Liceul Teoretic German.

Luni, 9 decembrie, au avut loc workshop-uri de muzică și de teatru. Marţi, 10 decembrie, elevii au fost antrenați într-o activitate extrem de interesantă, intitulată “Vânătoarea de comori”, prin intermediul căreia participanţii la proiect au avut posibilitatea să cunoască și să descopere frumusețile orașului Satu Mare. Printr-o altă activitate, ce a presupus vizionarea unor prezentări power-point și a unor filmulețe, elevii au făcut cunoștință cu obiceiurile și tradițiile regiunilor din care fac parte școlile participante la proiect.

Rezultatele activităților din cadrul workshop-urilor derulate în această săptămână se vor prezenta vineri, 13 decembrie, în cadrul unui spectacol ce va avea loc la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu Mare. De asemenea, în luna februarie va urma vizita elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic German la şcoala parteneră din proiect.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.