Consilierii judeţeni au aprobat reabilitarea a două tronsoane de drumuri

cj-sm1
În şedinţa extraordinară de azi, 9 decembrie consilierii judeţeni au aprobat proiectele de hotărâre cu privire la studiile de fezabilitate respectiv documentaţiile tehnice pentru reabilitarea a două tronsoane de drumuri. Din cei 33 de consilier judeţeni la şedinţă au participat doar 24.

Este vorba despre reabilitarea drumului Tăşnad-Santău-Chereuşa-Dindeşti-Andrid-Irina-Portiţa-Vezendiu-Tiream-Carei-Cămin-Lucăceni, tronson a cărui lucrări sunt în valoare totală de 120,15 milioane lei, cu TVA inclus. Al doilea tronson ce va fi reabilitat porneşte din Tăşnad şi trece prin Cig, Eriu Sâncrai, Craidorolţ, Pişcari, Terebeşti şi ajunge până în Gelu. Valoarea lucrărilor la acest ultim tronson de drum este de 86,36 miliaone lei, cu TVA inclus.

Totodată, în conferinţa de presă de după şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a făcut referire la un tronson de drum pe care instituţia pe care o conduce îl va promova în cadrul Proiectului Operaţional Regional (POR) şi care, pe ruta: Păuleşti-Amaţi-Homoroade va ieşi la Drumul Naţional Satu Mare-Zalău.

De asemenea, CJ Satu Mare va depune un proiect comun împreună cu judeţul Maramureş pentru reabilitarea unui tronson ce va lega Ţara Oaşului indirect de zona Codru. Este vorba despre traseul Pomi-Pod peste Someş-Seini-Oraşu Nou. Un al treilea proiect ce urmează a fi depus împreună cu judeţul Bihor, va lega Tăşnadul de Marghita şi apoi de autostrada Transilvania. Preţul estimativ al acestor trei proiecte este de aproximativ 400 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.