Examen de competență la limba germană la Liceul German

liceul-german
În perioada 3-9 decembrie la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare se desfășoară examenul de competență la limba germană. Examenul se numește „Deutsches Sprachdiplom II” și este susținut de elevii claselor a XII-a.

În acest an la această probă participă un număr de 59 de elevi, 46 de la Liceul Teoretic German, şase din Vișeu şi şapte de la Colegiile Naționale „Doamna Stanca”, respectiv „Kolcsey Ferenc”. Examenul este important deoarece atestă cunoștințele de limbă germană a elevilor printr-o diplomă sau atestat, care le dă dreptul absolvenților de a se înscrie la facultățile din Germania fără a mai da un examen de limbă sau a urma un curs de limbă în Germania înainte de a începe studiile. De asemenea, este util în momentul angajării în Germania, sau în alte state care solicită limba germană la angajare.

Atestatul are valoare cu diploma de bacalaureat care împreună atestă cunoștințele elevilor. În ceea ce privește structura examenul lingvistic, există două componente: proba scrisă, în care se verifică abilitățile de scris, citit și auzit, respectiv proba orală unde elevii trebuie să răspundă unor cerințe pe baza unui text la prima vedere și să prezinte un proiect pentru care s-au pregătit de-a lungul anului școlar.

Lucrările elevilor de la examenul scris sunt evaluate în Germania unde se dă și calificativul. Anual un număr considerabil de elevi de la Liceul German pleacă să studieze și să lucreze în Germania, folosindu-se de aceste atestate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.