Ponta îi cere președintelui Băsescu să promulge cu”celeritate” legea referendumului

ponta

Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi seară, printr-o scrisoare deschisă președintelui Traian Băsescu să promulge cu celeritate legea referendumului, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

“Având în vedere decizia nr. 471, din 14 noiembrie 2013 a Curții Constituționale, publicată ieri, cu privire la obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr 3/2000, privind organizarea și desfășurarea referendumului, prin care se resping obiecțiile de neconstituționalitate pe care le-ați formulat, vă rog să promulgați cu celeritate legea, pentru a intra cât mai rapid în vigoare. În prezent, după această decizie a Curții Constituționale, nu mai există nici un motiv și nu mai aveți la dispoziție nici un subterfugiu legal în spatele căruia să vă puteți ascunde, în intenția explicită de a bloca aplicarea sa”, afirmă premierul.

Ponta arată că au trecut deja aproape 7 luni de când președintele tergiversează promulgarea actului normativ, în ciuda faptului că, “în două rânduri, Curtea Constituțională a respins sesizările făcute cu privire la această lege”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.