Daniel Funeriu: „Proiectul unionist România-Republica Moldova, este un proiect extrem de important”

pmp-satu-mare
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 5 decembrie la Satu Mare, fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat că „proiectul unionist România-Republica Moldova este un nou proiect extrem de important, este cel mai important element al istoriei recente a României. Acesta trebuie să fie un proiect prioritar nu doar pentru administraţia prezidenţială ci şi pentru întreaga clasă politică”.  Funeriu a venit la Satu Mare la invitaţia conducerii judeţene a PMP şi a filialei sătmărene a Fundaţiei Mişcarea Populară.

La întâlnirea cu presa, alături de Daniel Funeriu au participat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PMP Satu Mare, dr. Laura Bota şi preşentele Fundaţiei Mişcarea Populară Satu Mare, dr. Romeo Pop.

Potrivit celor declarate de Funeriu „noul proiect de ţară este în coerenţă cu politica Uniunii Europene şi cu interesele naţionale ale României. Acest proiect se va putea realiza când cetăţenii de peste Prut vor dori, în majoritate covârşitoare acest lucru”.

În luarea de cuvând Daniel Funeriu s-a referit şi la întârzierile în ceea ce priveşte decontarea contravalorii navetei pentru elevi. „Dacă vă amintiţi, pe vremea Guvernării Boc nu au existat asemenea întârzieri. Din păcate, în prezent, copiii care fac naveta nu şi-au primit de multă vreme banii. Domnule Victor Viorel, taie şpaga baronilor PSD şi dă-le copiilor banii de navetă”, a declarat consilierul prezidenţial.

Acesta a declarat că reforma statului român început de preşedintele Băsescu trebuie continuat şi că proiectul reformist al dreptei se regăseşte în PMP, Forţa Civică şi în parte în PDL. „Şi în PDL există oameni care cred în proiectul de reformare a statului. În 2014 ne aşteaptă o bătălie extrem de grea însă viitorul aparţine oamenilor curajoşi şi decişi. Trebuie să ne luăm România înapoi”, a declarat Funeriu.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PMP Satu Mare s-a referit la problemele existente în sistemul de sănătate românesc care, potrivit interlocutoarei are o serie de consecinţe asupra celor care lucrează în sănătate şi nu numai. „Serviciul de sănătate public suferă de o subfinanţare cronică. Oamenii care muncesc în sănătate nu sunt plătiţi corespunzător iar infrastructrura medicală este deficitară. Toate aceste realităţi trebuie schimbate iar pentru asta subfinanţarea sistemului trebuie oprită”, a declarat dr. Laura Bota. Potrivit interlocutoarei dacă în România medicii lucrează pentru salarii extrem de mici, în Danemarca, spre exemplu, veniturile acestora variază între 8.333 şi 13.333 de euro. „Acesta este şi explicaţia exodului cadrelor medicale. S-a demonstrat că prin sprijinul sistemului de sănătate se pot obţine o serie de beneficii. Oamenii sunt mai sănătoşi, au putere de muncă ceea ce duce la creşterea PIB-ului”, spune dr. Laura Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.