Termenul de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale în luna decembrie este data de 20.12.2013

mircea-ardelean

Conform prevederilor Codului de procedură fiscală, data de 20 decembrie 2013 este termenul limită pentru declararea şi plata obligaţiilor fiscale aferente perioadei fiscale precedente. Începând cu anul 2012 pentru luna decembrie a fiecărui an s-a modificat scadenţa din data 25 în data de 21 cu plata la o dată anterioară dacă 21 este zi nelucrătoare.

Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente sunt obligate să achite impozitele şi contribuţiile aferente trimestrului IV tot până la data de 20.12.2013. Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole sunt obligate sa plătească cea de-a doua tranşă din impozitul anual până la data de 15.12.2013.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plata şi declararea obligaţiilor fiscale, AJFP Satu Mare recomandă contribuabililor următoarele:

– Utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de depunere/preluare a declaraţiilor;

– Contribuabilii care nu depun declaraţiile on-line sunt rugaţi să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

De asemenea, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele de la unităţile Trezoreriei Statului, conducerea AJFP Satu Mare roagă contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin unităţile bancare.
Reamintim agenţiilor economici că în situaţia în care înregistrează obligaţii fiscale restante vor fi selectaţi în vederea efectuării inspecţiei fiscale şi vor fi intensificate măsurile de executare silită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.