Un minor a încercat să iasă ilegal din România

minor-granita

Polițiștii de frontieră cercetează un minor de 16 ani, din Botoșani, care a încercat să iasă ilegal din țară ascuns sub bancheta unei mașini. Șoferul maşinii este cercetat pentru că i-a fost complice.

Duminică, 1 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară Petru Alin R., în vârstă de 34 de ani, din județul Botoșani, conducând o maşină marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, la controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, sub bancheta din spate, o persoană ascunsă. După verificările efectuate au constatat că este vorba despre un minor, A.G., de 16 ani, din județul Botoșani, care a declarat polițiștilor de frontieră că intenționa să ajungă în Germania.

Pentru a ieși din țară, tatăl lui a împuternicit-o pe mamă să iasă din România și să călătorească în străinătate cu minorul, însă din cauza condițiilor financiare precare mama minorului nu a putut să plece în această călătorie.
Hotărât să ajungă în Germania, minorul a încercat să iasă ilegal din țară, dar a fost depistat la controlul de frontieră.

Acum șoferul este cercetat pentru complicitate la tentativa de ieșire din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar minorul pentru tentativă la săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Minorul a fost predat de polițiștii de frontieră reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.