Finanţele au depăşit planul de încasări pe luna noiembrie

Mircea-Ardelean
În cursul lunii noiembrie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare a realizat planul de încasări în proporţie de 103,49%. Potrivit celor declarate de directorul executiv al instituţiei, Mircea Ardelean în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 2 decembrie, faţă de planul stabilit s-a încasat în plus suma de 2,5 milioane lei ceea ce situează judeţul nostru în primii 20 la nivel naţional.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Ardelean a subliniat faptul că în perioada ianuarie-noiembrie au fost efectuate un număr de 1.680 de acţiuni de inspecţie fiscală fiind încasată suplimentar suma de 67,5 milioane lei.
În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte taxa auto, în primele 11 luni din acest an sătmărenii au depus un număr de 2.844 de cereri, fiind restituite 11,86 milioane lei.
Mircea Ardelean a făcut referire şi la salariile dascălilor. Astfel, pentru lichidarea cheltuielilor salariale şi a contribuţiilor aferente acestora din învăţământul preuniversitar de stat, mai este nevoie de suma de 483.000 lei. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare împreună cu AJFP caută soluţii pentru acoperirea integrală a salariilor profesorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.