Proiectul de la Luna Şes, motiv de ceartă între consilierii judeţeni

cons-jud
Democrat-liberalul Alexandru Panea a solicitat conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare o situaţie clară în ceea ce priveşte investiţia de la Luna Şes. Potrivit consilierului judeţean PDL, Primăria din Negreşti-Oaş ar avea o datorie de 20 miliarde de lei către firma executantă a lucrărilor, motiv pentru care a apărut un blocaj.

Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor a subliniat faptul că „văd că întrebarea este una politicianistă. Investiţia de la Luna Şes este un proiect comun derulat de CJ şi Primăria Negreşti-Oaş. Constructorul a făcut o factură către Primăria din Negreşti. Noi nu am ştiut şi a rămas în spinarea Negreştiului. Dar s-a ajuns în această situaţie că toţi anul trecut aţi aşteptat-o pe doamna Udrea, membru al guvernului dumneavoastră, care va dansat pe toţi şi s-a făcut că a semnat, şi va minţit că va finanţa proiectul. Factura de care spuneţi dumneavoastră o va plăti CJ în luna ianuarie. Nu există niciun fel de blocaj la Luna Şes”.

Cu toate acestea, în luarea de cuvânt preşedintele CJ, Adrian Ştef a precizat că „blocajul nu se datorează acelei datorii către firma care a realizat pârtia de schi. Blocajul nu a apărut din acest punct de vedere. Blocajul este pentru că nu am reuşit să scoatem din circuitul silvic acea porţiune unde pârtia intră în pădure. Anul viitor vom finaliza această investiţie şi se va putea schia”.

Pentru a-i da replica vicepreşedintelui CJ, Alexandru Panea a declarat că „nu este vorba deloc despre politicianism. Dar vă rog un lucru: Boc nu mai este premierul României de doi ani de zile. Lăsaţi-l în plata Domnului acolo la Cluj, unde oamenii îl iubesc şi l-au votat pentru că e un bun gospodar”.

La finalul şedinţei, fostul prefect Radu Giurcă a cerut „că ar fi bine să schimbăm tonul şi să punem altfel problema. Prea mult sânge de politician curge în trupurile unora dintre noi. Dacă cineva vă ridică o problemă imediat vă deranjează. Haideţi să facem administraţie împreună”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.