Acţiunea „Tineri la volan” continuă la Satu Mare

tinerilavolan

Acţiunile preconizate în vederea reducerii accidentelor rutiere produse de tinerii şoferi continuă la Satu Mare. Astfel, joi 28 noiembrie, elevii Şcolii de Şoferi „Autoreflex”, au beneficiat de informaţii utile vizând conduita preventivă în trafic.

Cu acest prilej participanţii la întâlnire, în majoritate elevi foarte tineri, aflaţi în targetul de vârstă al proiectului (18-25 ani) au aflat date privind accidentele rutiere grave produse de tinerii şoferi, precum şi cauzele şi consecinţele acestora.

Consumul de alcool, droguri, cafea şi tutun şi influenţele acestor substanţe asupra conducătorului auto, a fost o altă temă care a stârnit interesul celor prezenţi. Astfel, elevii au aflat că fumatul în timp ce conduc autovehicule deşi nu este ilegal, nu este recomandat. Ţigara ne ţine o mână ocupată, ochii iritaţi datorită fumului, dar mai mult decât atât, fumatul înseamnă un aport de dioxid de carbon în sânge şi, implicit o scădere a oxigenului care va ajunge la creier, conducând la o scădere a capacităţii de concentrare.

Cafeaua nu reprezintă o soluţie pentru cei ce conduc într-o stare de oboseală accentuată, numai odihna putând rezolva această stare. Cei ce se bazează pe consumul de cafea pentru a funcţiona cât mai mult timp au aflat că, în urma consumului de cafea există o senzaţie subiectivă de revigorare, senzaţie care nu durează decât 10-15 minute, şi care consumă practic rezervele de energie ale organismului necesare pentru situaţiile limită, după care oboseala este resimţită şi mai acut, apărând chiar riscul de a adormi la volan.

În perioada următoare acţiuni similare vor fi derulate şi la alte şcoli de şoferi din Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.